Medalii de argint și bronz pentru fălticeneanca Daria Alexa la un concurs internațional de înot din Germania

Rezultate excelente pentru sportul românesc. Fălticeneanca Daria Alexa s-a întors cu mai multe medalii de la concurs internațional de natație organizat la Dortumund. Legitimată la clubul A.C.S. „Nada Florilor”, sportiva, în vârstă de 10 ani, a urcat pe patru ori pe podiumul competiției „Race Day International Swim Festival” din Germania.

Ea și-a adăugat în vitrina trofeelor patru noi medalii, cele mai importante de până acum.

Două medalii de argint și două bronz le-a obținut după o întrecere acerbă pentru primele trei locuri ale probelor din concurs.

Competiția de înot de la Dortumund a reunit la start peste 600 de sportivi de la 43 de cluburi din România, Luxemburg, Norvegia, Franța, Olanda, Suedia, Slovacia, Qatar, Lituania, Elveția, Polonia și Germania.

Daria Alexa se antrenează 6 zile pe săptămână la bazinul Complexului „Nada Florilor” și face parte din lotul de performanță al clubului omonim condus de antrenorii Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș.

„Am avut emoții înainte de concurs. Emoțiile au fost destul de mari, dar m-am concentrat pentru un rezultat cât mai bun.”, ne-a declarat Daria. „Competiția a fost interesantă și în același timp grea. Mă bucur că am reușit să obțin aceste medalii pentru clubul nostru și pentru România.”

Aflată la prima participare internațională, Daria Alexa, elevă la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” a luat startul în șase probe, în patru dintre acestea reușind să câștige o medalie la categoria rezervată fetelor cu vârsta de 10 ani.

Două medalii de argint le-a obținut la proble de 100 m liber și 200 m liber, și alte două medalii de bronz la probele 50 m liber și 50 m spate.

Junioara de la A.C.S. „Nada Florilor” a fost la un pas de alte două medalii în probele de 50 m bras și 50 m fluture unde s-a clasat pe locul IV.

Daria Alexa deschide drumul spre performanța internațională fiind primul sportiv din Fălticeni care obține medalii la un concurs de înot desfășurat peste hotare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s