Canotoarea Roșu Larisa Elena este campioană mondială cu barca de patru vâsle

La Trakai, în Lituania, s-au încheiat întrecerile din cadrul Campionatului Mondial de Canotaj Juniori.

Din cele 7 echipaje ale României, prezente în competiție, șase se întorc acasă cu medalii.

Palmaresul lotului național s-a îmbogățit cu două titluri mondiale (echipajele de dublu rame feminin și patru vâsle feminin), două medalii de argint (echipajele de patru rame feminin și dublu rame masculin) și două medalii de bronz (echipajele de patru rame masculin și opt rame cu cârmaci feminin).

În urma acestor rezultate, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul națiunilor participante.

Canotorii suceveni au contribuit la obținerea a 3 medalii. Roșu Larisa Elena, de la CSM Suceava, este campioană mondială cu echipajul de patru vâsle feminin.

Ciobâcă Dumitru Alexandru, de la CSM Suceava, și Cojocarul Cristian Ionuț, de la CSS Nicu Gane Fălticeni, s-au aflat în barca de patru rame masculin, medaliată cu bronz.

Cu bronz au fost medaliate și sportivele Elena Dănuț (CSM Suceava) și Rusu Maria Magdalena (CSS Nicu Gane), componente ale bărcii de opt rame cu cârmaci feminin.

Echipajul României de opt rame cu cârmaci masculin prezent la Campionatul Mondial de Juniori, din care a făcut parte Cornea Andrei Sebastian (CSS Nicu Gane),  a evoluat în Finala B.

„Felicitări echipajelor noastre, staff-ului tehnic și mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă această performanță! Juniorii noștri continuă să crească zestrea de medalii pe care România le-a câștigat în acest an. Cu gândul la Campionatul Mondial de Seniori, mă bucur că juniorii noștri sunt gata să preia cu demnitate și rezultate mari responsabilitătile seniorilor”, a transmis de Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, la aflarea rezultatelor.

Medalie de argint – Echipajul patru rame feminin: Acsinte Ioana-Irina, Juncanariu Geanina Dumitrita, Onciu Elena-Cătălina și Baletchi Alina-Maria.

Medalie de aur – Echipajul dublu rame feminin: Ailincăi Adriana și Tivodariu Maria.

Medalie de argint – Echipajul dublu rame masculin: Ștefan-Constantin, Lehaci Florin-Sorin.

Medalie de bronz – Echipajul patru rame masculin: Ciobîcă Dumitru Alexandru, Chelaru Nicu Iulian, Cojocaru Cristian Ionuț și Huc Ciprian.

Medalie de aur – Echipajul patru vâsle feminin: Roșu Larisa Elena, Grapinoiu Andreea, Radis Simona Geanina, Maftei Tabita.

Medalie de bronz – Echipajul opt rame cu cârmaci feminin: Dănut Elena, Ciritel Elena Cosmina, Andron Monca Georgiana, Moroșan Ioana Mădălina, Popa Andreea, Dinulescu Raluca Georgiana, Rusu Maria Magdalena, Rusu Vasilica Alexandra si Stefania Petreanu.

CM Lituania - bronz patru rame masculin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s