Aqua Club Fălticeni a obținut patru medalii la concursul „Cupa Bacăului”

Sportivii fălticeneni se remarcă tot mai des în cadrul competițiilor de înot. Patru membri ai clubului de natație Aqua Club au evoluat cu succes la ultimul concurs de pregătire din Moldova, desfășurat în toamnă, reușind să câștige 6 medalii, din care 4 de aur, la Cupa Bacăului. La întrecere au luat parte 300 de sportivi de la 15 cluburi din țară.

Clubul de înot din Fălticeni s-a prezentat la concurs cu 12 copii.

Cele mai bune rezultate le-a obținut Sofia Maftei, triplu medaliată cu aur în probele la 50 m liber, 50 m spate și 50 m bras. Ea a concurat la categoria de vârstă rezervată copiilor în vârstă de 6 ani.

Un alt rezultat de top l-a obținut și Daria Silişteanu, medalie de aur, în proba 50 m liber, la categoria sportivilor de 7 ani.

Pe podiumul competiției Cupa Bacăului au urcat alte două fete din Fălticeni, sportivele Alecsia Tenciu, medalie de argint la 50 m bras, și Rianna Amariei, medalie de bronz la 50 m spate.

Alți 8 copiii de la Aqua Club au bifat performanțe notabile, fiind la un pas de podium, Alexandra Baltag (7 ani, Bogdănești), Crîșmariu Luca (8 ani), Sabina Maftei (10 ani), Maximilian Marchidan (8 ani), Tiberiu Mihalache (8 ani),
Yannis Nechita (7 ani), Aissia Prisecariu (8 ani), Sebastian Spătaru (7 ani),  aceștia reușind să stabilească cel mai bun record personal într-o competiție oficială.

Antrenorii Luis Lăcătuş şi Andrei Pinticanu, care se ocupă de pregătirea acestor sportivi, s-au declarat foarte mulțumiți de rezultatele obținute având în vedere faptul că cei mai mulți dintre copiii au doar 6 – 8 luni de când practică înotul.

Pentru juniorii de la Aqua Club din Fălticeni urmează un test mult mai dificil. Lotul echipei va participa peste câteva săptămâni la Campionatul Național de Natație.

Sursa: Cronica de Fălticeni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s