Suspendări și amenzi record în fotbalul județean. Arbitrii au purtat astăzi banderole albe și au întârziat partidele cu 10 minute

Decizii fără precedent au fost luate în această săptămână de Comisia de disciplină a Asociației Județene de Fotbal, după evenimentele nedorite care s-au petrecut pe terenurile de fotbal la sfârșitul săptămânii trecute.

Vorbim de agresiuni și amenințări asupra arbitrilor, pornind de la competițiile în care sunt angrenate echipe de copii până la echipe de juniori și seniori, Liga a 4-a și Liga a 5-a.

Doi oficiali ai unor cluburi și 18 jucători de fotbal au fost eliminați de pe teren iar unii dintre ei au avut ieșiri necontrolate la adresa arbitrilor, ajungând până la agresiuni fizice.

Comisia de disciplină a AJF Suceava a dictat 41 de etape de suspendare și amenzi ce depășesc 92.000 de lei, pentru jucători și cluburi, în condițiile în care cluburile se confruntă cu mari probleme financiare.

Un bătăuș de la Bucovina Șerbăuți a primit 2 ani de suspendare și o amendă de 4.000 de lei, iar un alt agresor, de la Vânătorul Dorna Candreni, a scăpat cu 5 etape de suspendare și o amendă de 2.000 de lei!

Arbitrii suceveni au protestat față de evenimentele regretabile care se petrec pe terenurile de fotbal. În competițiile organizate la sfârșitul săptămânii, ei au purtat banderole albe și au întâziat începerea meciurilor cu 10 minute.

Fapte ieșite din comun s-au consumat în Liga a 5-a, la Dorna Candreni și Șerbăuți:

AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI – ACS FORESTIERUL FRUMOSU (BRODINA), LIGA A V-A, seria A III-A, disputat la data de 30.10.2016, arbitru BUJOREAN ILIE.

Din raportul de arbitraj şi raportul suplimentar al arbitrului s-a constatat că jucătorul MAROCICARU IONUŢ ALEXANDRU de la echipa AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI l-a lovit cu piciorul pe arbitrul jocului. În acel moment arbitrul a scos cartonaşul roşu din buzunar ca să-l elimine pe jucătorul care a lovit. A intervenit imediat un alt jucător (căpitanul echipei), SUCIU EMANUEL, smulgând cartonaşul din mana arbitrului, aruncându-l jos şi ameninţând că în cazul în care îl elimină pe coechipierul lui, nu mai pleacă întreg de pe terenm continuând cu injurii. Arbitrul sub ameninţări a continuat jocul fără să-l elimine pe jucătorul vinovat. Până la sfârşitul jocului, arbitrul a fost înjurat şi ameninţat de jucătorii echipei gazdă.

La sfârşitul jocului, jucătorul IOSUB ALEXANDRU MIHAI s-a repezit la arbitrul asistent A2 ca să-l lovească fiind oprit de jandarmi.

Comisia hotărăşte: – suspendă jucătorul MAROCICARU IONUŢ ALEXANDRU de la echipa AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI pentru 5 etape şi 2000 lei penalitate sportivă cf. art. 65 din RD AJF 2016.

– suspendă jucătorul SUCIU EMANUEL de la echipa AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI pentru 3 etape şi 500 lei penalitate sportivă cf. art. 65.

– suspendă jucătorul IOSUB ALEXANDRU MIHAI de la echipa AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI pentru 2 etape şi 150 lei penalitate sportivă cf. art. 55 din RD AJF 2016.

AS BUCOVINA ŞERBĂUŢI – AS SPORTING POIENI SOLCA, LIGA A V-A, SERIA A II-A, disputat la data de 30.10.2016, arbitru BLANARIU FLORIN.

Din raportul de arbitraj şi raportul suplimentar al arbitrului s-au constatat următoarele:

– în minutul 65 după acordarea celui de-al doilea avertisment, jucătorul GRIGORICIUC ALEXANDRU de la echipa AS BUCOVINA ŞERBĂUŢI a înjurat, ameninţat şi scuipat pe arbitrul jocului.

– în minutul 90+3 după acordarea celui de-al doilea avertisment jucătorul ONESIM IONUŢ de la echipa AS BUCOVINA ŞERBĂUŢI, jucătorul eliminat l-a lovit pe arbitrul jocului cu pumnul în faţa cu o forţă excesivă provocându-i sângerare nazală. Imediat arbitrul a fluierat întreruperea jocului după care aproximativ 40-50 spectatori au intrat pe terenul de joc lovindu-l pe arbitrul jocului.  Peste puţin timp, în apropiere de vestiare, jucătorul ONESIM IONUŢ l-a lovit din nou cu pumnul peste ureche cu o forţă excesivă.

Brigada de arbitri cu greu s-au refugiat în curtea unui localnic aşteptând să intervină organele de poliţie de la serviciul 112.

– imediat după ce a ajuns la Suceava, localitatea de domiciliu, arbitrul s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “ Sfântul Ioan cel Nou” pentru îngrijiri medicale.

– la secretariatul AJF SUCEAVA, arbitrul jocului, d-nul BLĂNARIU FLORIN, a depus certificatul medico-legal nr. 1128sv/Az din 31.10.2016 unde se precizează că leziunile pot necesita 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Comisia hotărăşte: – omologhează jocul cu 3-0 în favoarea echipei AS SPORTING POIENI SOLCA şi sancţionează clubul AS BUCOVINA ŞERBĂUŢI cu 300 lei penalitate sportivă cf. art. 83.5.b din RD AJF 2016.

– suspendă terenul din localitatea SERBĂUŢI pentru 6 etape şi  sancţionează clubul AS BUCOVINA ŞERBĂUŢI cu 300 lei penalitate sportivă cf. art. 83.2.e coroborat cu art. 43.6.b din RD AJF 2016.

– suspendă jucătorul ONESIM IONUŢ de la echipa AS BUCOVINA ŞERBĂUŢI pentru 2 ani de zile (04.11.2016 – 31.11.2018) şi 4000 lei penalitate sportivă cf. art.  65.

– suspendă jucătorul GRIGORICIUC ALEXANDRU de la echipa AS BUCOVINA ŞERBĂUŢI pentru 5 etape şi 600 le penalitate sportivă cf.art. 65 din RD AJF 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s