Micii tenismeni fălticeneni s-au întors cu trei medalii de la Iași

Duminică, la Iași, clubul ACS ”Nada Florilor” din Fălticeni a participat cu trei tenismeni antrenați de inimosul instructor Marcel Dascălu la Cupa Bucuriei, competiție din circuitul tenis10 MPG.

Primii care au intrat în concurs au fost copiii de la categoria roșu, acolo unde fălticeneanul Ștefan Fîntînariu, deși a intrat mai greu în competiție, pierzând la limită primele două meciuri din grupa principală, a ajuns în finala competiției pe care a și câștigat-o, reușind astfel să aducă prima medalie pentru clubul fălticenean.

La categoria portocaliu, alături de alți 5 copii, a disputat meciuri și fălticeneanul Matei Moșneguțu, care, deși a avut în față adversari redutabili, a câștigat competiția, demonstrând astfel tuturor celor prezenți, dacă mai era nevoie, că la Fălticeni se face tenis de calitate.

Medaliile ultimei categorii, cea a copiilor cu vârsta până la 10 ani, au fost cele mai disputate. Nu mai puțin de 14 copii au fost distribuiți în grupele principale. Deși la primele meciuri disputate într-o competiție la această categorie, campionul național al categoriei portocaliu, fălticeneanul David Onisei, a avut o comportare meritorie în fața unor copii cu cel puțin un an mai mari decât el. David a reușit să-și adjudece locul al treilea și a îmbogățit astfel zestrea medaliilor cu care clubul fălticenean s-a întors de la Iași.

”Este o tradiție pentru noi să participăm la turneele găzduite de clubul Leo din Iași. De fiecare dată am lăsat celor prezenți o impresie deosebită și iată că și de această dată am reușit o performanță deosebită cu trei medalii câștigate, dintre care două de aur. Trebuie de menționat că toți cei trei mici tenismeni cu care clubul nostru a participat la Iași au ca origine comuna Bogdănești, o localitate care ar trebui să fie dreja trecută pe harta tenisului românesc, acolo de unde își au originile și frații Pavăl, patronii Dedeman, cei care sunt principalii susținători ai tenisului românesc.

            Pentru noi urmează ca la sfârșitul acestei săptămâni, mai prezis duminică, 29 mai, să organizăm la Fălticeni un nou turneu din calendarul tenis10 al Federației Române de Tenis. Este una dintre cele mai importante competiții pe care o vom organiza anul acesta deoarece de data aceasta, Cupa ”Nada Florilor” o organizăm în preajma zilei copiilor, 1 iunie, și, în consecință, premiile vor fi importante. Și-au anunțat deja prezența, pe lângă tenismenii clubului nostru, și copii din Iași, Roman, Rădăuți și Suceava. Așteptăm cât mai mulți copii să se bucure de tenis. La fel ca și deplasarea noastră de la Iași, și pentru turneul de duminică, avem aceeași sponsori tradiționali, Primăria Municipiului Fălticeni, prin domnul primar Cătălin Coman, dar și pe directorul SC Raitar SRL, domnul Grigore Florea, cărora țin să le mulțumesc pentru sprijinul acordat.” ne-a declarat instrucotrul Marcel Dascălu.

Codrin Anton

foto – arhiva personală Ștefan Fîntînariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s